HU RO EN
Ture montane in Harghita cu E-bike

Ture montane in Harghita cu bicicletele electrice!

Bicicletele electrice reprezintă o oportunitate extraordinară a descoperirii munţilor în mod ecologic. Mai mult decât o bicicletă, datorită asistenţei electrice e-bike-ul vă ajută la sporirea energiei, oferindu-vă astfel posibilitatea de a admira peisajul.

În oferta noastră veţi găsi o gamă largă de ture care se adresează tuturor, de la începători până la experţi, variind de la ture de o zi până la aventuri de o săptămână. Turele noastre includ diferite programe de la degustare de brânzeturi locale până la observare de urşi.

Noi avem grijă de echipamentul necesar, tot ce trebuie să aduceţi este îmbrăcămintea stratificată potrivită sezonului.

Număr participanţi: 2-10 persoane

Turele organizate:

Vărşag şi tură cu caiac la Barajul Zetea:

Destinaţia principală a turei este Székelyvarság, localitatea dispersată cu o atmosferă specială aflată pe un platou pitoresc. Vom vizita atracţii locale precum moara, cascada Csorgókő, pub-ul local numit "Parlament", admirăm peisajul de pe unul din cele patru observatoare a satului şi pe urmă mâncăm păstrăv crescut local. Vom termina tura cu caiac la barajul Zetea.

Vărşag este cea mai mare aşezare dispersată din judeţul Harghita, situată pe o suprafaţă de aprox. 77 km2 în zona izvorului râului Târnava Mare. Satul - cunoscut şi sub denumirea de "ţara şindrilei" - cu atmosfera lui magic este o adevărată specialitate a Ţinutului Secuiesc.
Vom vizita o moara de apă de 200 de ani, care este încă operaţională, şi care operează şi un ferăstrău circular. Vizitatorii sunt întotdeauna bineveniţi şi proprietarul ne prezintă cu entuziasm funcţionarea morii.
Cascada Csorgókő este situată într-o pădure de pini. Şapte izvoare alimentează cascada în două trepte, care coboară de pe marginea unei stânci de 7 m. De aici, apa se îndreaptă spre râul Târnava Mare.
Nu departe de la cascadă vom lua o scurtă pauză în pub-ul local numit "Parlament". Apoi ne urcăm pe unul din cele patru turnuri de observare ale satului.
Prânzul nostru nu poate fi altceva decât un păstrăv crescut local în lacurile construite pe pârâuri montane.
Vom termina ziua cu o tură cu caiac la 8 km de Vărşag, la barajul Zetea.

Durata turei: 1 zi
Punct de plecare: Vărşag sau Barajul Zetea
Distanţa: 34 km
Elevaţie: 530 m
Dificultate: Începător

Tură la cheile Vărghişului cu degustare de brânzeturi locale:

Pereţi abrupţi, pârâuri de munte, peşteri şi brânză locală.

Pe acest traseu pedalarea va fi întreruptă cu o scurtă plimbare prin cheile Vărghişului la peştera Orbán Balázs. Apoi, producătorii locali ne vor introduce în cultura tradiţională a brânzeturilor.

Peştera Orbán Balázs şi Cheile Vărghişului aşteaptă vizitatorii cu peisaje frumoase şi multe surprize mici şi. Tura porneşte de la Băile Chirui, de unde pedalăm până la intrarea cheilor. Cu peste o sută de peşteri de diferite dimensiuni, Cheile Vărghiţului reprezintă un sector de îngustare realizat în calcare jurasice de râul Vârghiş, cu fenomene exocarstice şi endocarstice de mare spectaculozitate. După mersul pe jos până la cea mai mare renumită peşteră, peştera Orbán Balázs, vom vizita casa producătorilor locali de brânzeturi, unde vom gusta delicatesele pe care le fac.

Durata turei: 1 zi
Punct de plecare: Băile Chirui
Distanţa: 45 km
Elevaţie: 850 m
Dificultate: Medie

Observare de urşi şi vizită la o stână locală din valea Izvoarei:

Ce îţi vine în minte prima dată despre Transilvania? Poate urşii? Sau stâna, păşuni montane, oi sau brânză proaspătă?
Pe parcursul acestei ture de bicicletă electrică vom prezenta două dintre cele mai vizitate programe ale Ţinutului Secuiesc, observatorul de urşi şi vizita la o stână autentică.

Tradiţia de creştere a animalelor în circumstanţe nomade este încă în viaţă în Transilvania. În cadrul acestei ture vom vizita o stână tipic transilvăneană şi vom gusta brânza lor proaspăt făcută. Stâna este reşedinţa de vară a oilor la poalele muntelui. După tradiţia veche, în ziua Sfântului Gheorghe păstorii strâng animalele din sat şi se mută pe păşunile montane cu ele, rămânând cu ei acolo până în ziua Sfântului Mihail. Animalele păşesc liber, fiind mulse de două ori pe zi. După degustarea brânzeturilor proaspete continuăm tura prin pădure, ajungând în valea Izvoarei. Apoi ne îndreptăm spre barajul Zetea.
Terminăm cu pedalat chiar înainte de apus lângă un observator de urşi. Ne ascundem şi aşteptăm cu nerăbdare ca urşii să se adune la cină.

Durata turei: 1 zi
Punct de plecare: Barajul Zetea
Distanţa: 35 km
Elevaţie: 600 m
Dificultate: Medie

Preţ: 40 Euro/persoană/tură

Preţul include:
- biciclete electrice, cască şi vestă reflectorizantă
- ghidaj
Preţul nu include:
- îmbrăcăminte adecvată (geacă de schi, pantaloni de schi, căciulă, mănuşi, eşarfă)
- mâncare pentru o zi (sandwich, snackuri, apă)

La cerere organizăm şi ture personalizate în funcţie de nevoile grupului. De asemenea la cerere putem organiza şi transport de la cazare până la punctul de plecare a turei. Pentru mai multe informaţii legate de ture vă rugăm să ne contactaţi:

WEB: http://hargitaoutdoor.com/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/HargitaOutdoor/
TEL: +40 742 392 866, +36 70 557 7719
EMAIL: info@hargitaoutdoor.com

Ture montane in Harghita cu E-bike
Ture E-bike
Cuvinte cheie:   

E-bike, biciclete electrice, Barajul Zetea, Hargita, Varsag, Transilvania, ture organizate, programe turistice, oferte de programe, turism ecologic, natura, oferte turistice

cookie Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării pe site, acceptaţi folosirea acestora!