HU RO EN
Sarbatoare Ecvestra Secuiasca!

Sarbatoare Ecvestra Secuiasca!

In 2016 participantii Sarbatorii Ecvestre Secuiesti, editia a IX-a au fost asteptati cu o oferta de peste saizeci de programe si cu aproape patru sute de artisti si concurenti pe terenul de echitatie din Gheorgheni.

Intalnirea iubitorilor de cai care a avut loc sambata si duminica nu poate fi exprimata in cifre. Insa poate fi exprimata in experiente pe care le ofera Sarbatoarea Ecvestra organizata in fiecare an in Gheorgheni.

In cativa ani evenimentul "Zilele ecvestre ale orasului Gheorgheni" a devenit o "Sarbatoare Ecvestra Secuiasca". Conducerea locala a orasului Gheorgheni a pus pariu pe calul castigator atunci cand a sustinut acest eveniment si l-a suportat conform posibilitatilor sale deoarece Zilele s-au transformat intr-o Sarbatoare.

Relatia dintre cal si om a devenit din nou apreciata deoarece numarul scolilor de echitatie si cel al asociatilor pentru pastrarea traditiilor in Tinutul Secuiesc devine din ce in ce mai mare. Sarbatoare Ecvestra Secuiasca intareste iubirea pentru cai, intareste responsabilitatea pentru pastrarea traditiilor deoarece declaram cu mandrie ca suntem o natiune calare.

Interesul fata de acest eveniment a fost direct proportionala cu varietatea programelor. La acest eveniment au participat potcovarii, vanzatorii de sa si vanzatorii produselor traditionale. Am putut gasi tot felul de mancaruri, bauturi, am experimentat aplauze si voie buna. Insa nu putem uita nici de Concursul de atelaje "Se naste o stea". Dar au avut loc si alte concursuri, cursuri de echitatie, concursuri de sarituri peste obstacole si a avut loc si cupa traditionala de sarituri peste obstacole "Pal Agnes", precum si concursuri de atelaje cu doi, respectiv patru cai. Am putut cunoaste misterul tirului cu arcul calare, am putut vedea spectacolul cascadorilor calare si am reusit sa cunoastem si viata cailor de tractiune.

A fost un sir lung de masini care au transportat oamenii la terenul de echitatie, iar interesul fata de eveniment a fost demonstrata de tribunele pline. La acest eveniment au participat secui din Ungaria, Anglia, Elvetia, Suedia, Austria si Israel. Organizatorii au declarat ca ne-am unit cu caii, cu natura, astfel ne-a creat Dumnezeul.

Facebook: https://www.facebook.com/szekelyfoldi.lovasunnep/

Pagina web: www.fogathajtas.ro

Traseul recomandat: Odorheiu Secuiesc - Zetea - Valea Stramba - Gheorgheni, aproximativ 63 km.

Va dorim distractie placuta!

Sarbatoare Ecvestra Secuiasca!
Sarbatoare Ecvestra Secuiasca!
Cuvinte cheie:   

Sarbatoare Ecvestra Secuiasca, Gherogheni, programe, evenimente, cazare, vacanta, turism, echitatie, calarie, traditie, concurs, Zilele ecvestre ale orasului Gheorgheni, caii

cookie Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării pe site, acceptaţi folosirea acestora!