HU RO EN
Festivalul Fructelor din Tinutul Odorheiu Secuiesc

Festivalul Fructelor din Tinutul Odorheiu Secuiesc

Festivalul Fructelor este de mare ajutor cultivatorilor de fructe oferind posibilitatea de a expune si de a valorifica produsele la piata, asigurand astfel venituri suplimentare familiilor din mediul rural, ajuta la sustinerea fermelor mai mici si contribuie la mentinerea diversitatii mediului nostru.

Gospodinele satelor au acceptat faptul ca gemurile (dulceturile), compoturile, siropurile si alte produse facute de ele, ascunse pe rafturile camarii sunt marfuri de piata, nu trebuie sa le fie rusine sa le arate lumii intregi. Satele noastre au traditii culturale, sunt valoroase si diversificate, prin urmare chiar si un eveniment cu o durata de trei zile se poate incarca cu programe substantiale. Festivalurile organizate anterior s-au dovedit a fi un success, exista interes pentru acest eveniment chiar si in cazul in care dansurile, cantecele populare si povestile, sunt prezentate de artisti amatori provenind „doar" din Tinutul Odorheiului Secuiesc.

De-a lungul anilor s-a dezvoltat audienta si comunitatea Festivalului Fructelor, a carei membri au nevoie exact acest lucru, nimic mai mult. Acest eveniment este asteptat de multi, un eveniment care nu este galagios si de prost gust, ci relaxant care se desfasoara intr-o atmosfera familiara. In fiecare an oamenii locului participa la acest festival cu dragoste si voie buna, indiferent ca este foarte cald sau a inceput sa ploua, pentru ca multi dintre ei sunt constienti de faptul ca valorile noastre trebuie apreciate, traditiile noastre trebuie traite, viitorul natiunii noastre si bunastarea copiilor nostri in aceasta regiune depind de supravietuirea comunitatilor noastre rurale.

Festivalurile Fructelor din Tinutul Odorheiu Secuiesc nu vor duce niciodata lipsa de arome, culori, sentimente placute si surprize!

Festivalul Fructelor din Tinutul Odorheiului!

Conferinta internationala de plante medicinale, premierea celor mai delicioase dulceturi, cursuri profesionale, ateliere mestesugaresti, si o serie de diferite programe culturale ii asteapta pe cei care viziteaza cea de a 9-a editie a Festivalului Fructelor  din Tinutul Odorheiului Secuiesc.
Initial Festivalul Fructelor  din Tinutul Odorheiului  a fost doar o inovatie, dar in  prezent  s-a transformat intr-un exemplu demn de urmat. Evenimentul este dominat de doua valori fundamentale: comunitatile si fructele traditionale, plantele medicinale si aromatice.  Vor fi premiate  cele mai delicioase gemuri si dulceturi aromatizate cu plante medicinale, preparate de catre comunitatile participante. In aceeasi zi,  reprezentantii invitati ai  primariilor vor prepara  ceai, ingredientele vor fi selectate impreuna. Si cel mai frumos stand va fi premiat, iar la premiere se va lua in considerare si imbracamintea purtata de exponant. Organizatorii incurajeaza participantii sa pregateasca cosulete cu prajituri cu fructe, iar  cele mai delicioase prajituri vor fi rasplatite - candidatii sunt asteptati pana sambata, ora 13. Scolarii sunt asteptati cu dovleci frumos sculptati pana vineri, ora 15, acestia vor fi evaluati sambata. Pentru copiii  care provin din familii sarace va fi organizat un atelier de impaslirea lanii, dar oricine poate participa la aceasta activitate. Vizitatorii sunt rugati de catre organizatori ca la Targul de schimb sa duca o carte, un borcan de dulceata, sau orice altceva cu care ar dori sa faca schimb.

La acest eveniment sunt asteptati multi copii, vor fi spectacole de papusi, dansuri populare, spectacole de muzica populara, dar si concerte de muzica usoara.

La conferinta internationala de plante medicinale ar dori sa obtina un raspuns la intrebarea: cum se poate duce un trai bun dintr-un astfel de tip de activitate agricola: ce sprijin sau fonduri de ajutor se pot obtine. Sunt asteptati prezentatori din Romania si din Ungaria. Pe langa prezentarile profesionale ale festivalului vor fi ateliere de lucru, oricine poate incerca prepararea substantelor medicamentoase mai simple,  in cortul plantelor medicinale. Festivalul va avea loc pe mini-terenul de fotbal din Odorheiu Secuiesc.

Va dorim distractie placuta!

Festivalul Fructelor din Tinutul Odorheiu Secuiesc
Festivalul Fructelor din Tinutul Odorheiu Secuiesc
Cuvinte cheie:   

Festivalul Fructelor din Tinutul Odorheiu Secuiesc, evenimente, festivale organizate, Tinutul Secuiesc, Harghita, oferte de programe, traditie, agroturism, fructele traditionale, rural

cookie Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării pe site, acceptaţi folosirea acestora!