HU RO EN
Paraul care curge inapoi!

Paraul care curge inapoi!

"Paraul care curge inapoi": Realitate incredibila sau doar o plasmuire a imaginatiei? 

Va calauzim la „Paraul statator Izvoare", pe care localnicii l-au numit astfel pentru ca nu are "curgere". Acesta este de fapt un canal artificial, construit la mijlocul secolului trecut pentru adapatul animalelelor care pasc pe acest platou si pentru alimentarea cu apa a localnicilor. De atunci s-a format si un sat langa apa, numit Irigyvesze. Apa potabila a acestui parau a fost condusa pe podis iar din cauza diferentei de nivel foarte mici, cei care coboara in valea Izvoarei au senzatia ca apa canalului curge in sus!

Este ingenios modul in care apa din Izvoare a fost deviata pe langa o stanca, in sant. Santul este ingrijit, pe langa acesta este o carare batatorita cu o lungime de aproximativ 1,5-2 km. Deoarece la inceputul excursiei trebuie sa trecem pe jos prin acest parau, este recomandata purtarea cizmelor de cauciuc sau sa aveti pantofi de schimb.

Accesibilitate: Lasam in urma intersectia care duce pe Harghita Madaras si ne continuam drumul spre varful Fertau. Dupa circa 0,5 km. parcursi drumul noastru se intersecteaza cu drumul de acces catre "Kecskevesz". Aici parcam masinile si ne continuam drumul pe jos spre varful Fertau. Dupa circa 1 km parcursi vom ajunge la un punct unde drumul incepe sa urce. Pe partea stanga a drumului gasim un indicator pentru "Paraul care curge inapoi". Pe langa indicator gasim o poteca care ne duce in albia paraului de unde incepe tura propriuzisa.

Admirati si dumneavoastra aceasta atractie locala!

Mentiune:
Pentru aceiasi zi, pe langa programul sus prezentat va recomandam sa vizitati si urmatoarea atractie turistica: joagar de apa

Paraul care curge inapoi!
Paraul care curge inapoi!
Cuvinte cheie:   

parau care curge inapoi, cazare, harghita madaras, programe agroturistice, turism montan in transilvania, agroturism in Ardeal, drumetii montane, ghid montan, vile agroturistice

cookie Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării pe site, acceptaţi folosirea acestora!