HU RO EN
Via Ferrata la Harghita-Madaras!

Via Ferrata Secuiesc la Harghita-Madaras!

Cararea nivelata montana numita „Pericolul Caprelor", creata la Harghita-Madaras este prima facilitate de acest fel in regiune. Utilizarea acestei carari este deschisa si gratuita tuturor, dar folosirea echipamentelor de siguranta este obligatorie. Pentru a cuceri traseul Via Ferrata va asiguram echipament (casca, ham, lonja) si un ghid turistic. Ascensiunea pe cararea nivelata nu necesita cunostinte de specialitate deosebite sau o expertiza speciala, dar realizatorii aceastei piste recomanda ca la prima parcurgere al acestui traseu sa apelam la ajutorul unui ghid montan cu experienta.

Pe stanca „Pericolul Caprelor" aflata la o inaltime de aproximativ 60 de metri putem folosi doua traseenivelate pe o distanta de 200 metri, unde ascensiunea pe culme este usurata de cabluri metalice impletite si „trepte" din metal. In timpul ascensiunii traversam un pod suspendat, asa zis „pod Vietnamez", care leaga cele doua stanci si care este construit din doua cabluri metalice impletite intinse, de unde privelistea spre Harghita-Madaras este spectaculoasa .

Cararea montana „Pericolul Caprelor" este de o dificultate de mediu-avansat, oferind o experienta excelenta atat pentru incepatori cat si pentru avansati. Pentru urcare este nevoie de o instruire minima, in timpul careia excursionistii dornici de aventura vor afla mai multe detalii despre modul de utilizare al carabinierelor si a hamului. Traseul este absolut sigur, la proiectarea acestuia au fost utilizate numai dispozitive testate, peretele a fost verificat de alpinisti cu experienta, iar atarnarea a fost plasata in exclusivitate numai in partile stabile. Cu toate ca traseul este securizat in mai multe randuri, regulile de siguranta prezentate de ghidul turistic trebuie respectate , intocmai pentru evitarea accidentelor.

Tinand cont de cele descrise mai sus, oricine poate lua parte la aceasta aventura pe propriul risc!
Inchirierea echipamentului: (casca, ham, lonja) 11 Euro/persoana
Pentru un grup de minim 4 persoane, transportul la fata locului (cu un jeep deschis) si ghidarea profesionala este oferita gratuit.
Varsta minima: 12 ani
Inaltimea minima: 140 cm.

Nu este recomandat celor care sufera de agorafobie!

Pentru informatii, inchirieri de echipamente, solicitarea ghidului turistic: Bartalis Denes (Cepi) 0742 108472

Va dorim o aventura placuta, fara accidente!

Via Ferrata la Harghita-Madaras!
Via Ferrata Secuiesc la Harghita-Madaras!
Cuvinte cheie:   

via ferrata, programe in Harghita, Transilvania, programe de aventura, programe montane, trasee, cazare, turism montan in Harghita, plimbari in natura, vile Harghitene, sejur, munti

cookie Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării pe site, acceptaţi folosirea acestora!